Tři týmy ZŠ Šafaříkova postoupily v Poháru rozhlasu do krajského kola

V pondělí 6. května a úterý 7. května proběhla okresní kola 54. ročníku atletické soutěže s názvem Pohár rozhlasu. V pondělí se utkala o dvě postupová místa do krajského kola družstva mladších žáků a žaček (6. a 7. ročník). V úterý poté osmáci a deváťáci. Závody probíhaly v těchto disciplínách: skok do výšky, skok do dálky, vrh koulí (hod míčkem), běh na 60 m, běh na 4x 60 m a vytrvalostní běh. Každý závodník se mohl zúčastnit nejvýše dvou disciplín a štafety, přičemž tým mohlo tvořit maximálně deset závodníků.

Naše škola do závodu vyslala všechny čtyři kategorie. Po velmi kvalitních výsledcích a několika rekordech školy obsadili naši mladší žáci 1. místo, mladší žákyně 2. místo, starší žáci 4. místo a straší žákyně 1. místo.

Družstva na prvních dvou místech v každé kategorii postoupila do krajského kola, které se uskuteční 15. května v Uherském Hradišti.

Za zmínku stojí kvalitní výkon Ondřeje Liebla (6. ročník) hod míčkem – 53,70 m, Mikhaila Molnara (7.ročník) skok daleký – 504 cm, Šárky Lieblové (9. ročník) skok vysoký – 158 cm nebo Matouše Vondry (9. ročník) vrh koulí – 12,33 m.

Všem zúčastněným žákům děkujeme za vzornou reprezentaci a přejeme mnoho dalších atletických úspěchů a překonaných osobních rekordů.

Ondřej Fojtík