Jsme nejlepší v kraji ve volejbale 

Ve středu 24. dubna nám začala naše cesta k vítězům krajského finále ve volejbale starších žákyň. V tento den jsme se na ZŠ Křižná zúčastnily okrskového kola, ve kterém jsme postupně zdolaly týmy ZŠ Zašová a ZŠ Křižná, bez ztráty jediného setu. Hrálo se vždy formou na dva vítězné sety do dvaceti bodů. Pokud byl výsledek 1:1, odehrál se třetí set do deseti bodů. Tento turnaj jsme tedy vyhrály a z 1. místa jsme se vydaly do dalšího kola.  

Okresní kolo se uskutečnilo 30. dubna na ZŠ Křižná. Tohoto kola se ji zúčastnily kvalitnější týmy z Rožnovska a Vsetínska. Tento turnaj se hrál formou jedné skupiny, kdy hrál každý s každým. I v tomto kole naše děvčata zase ani na chvíli nezahálela a bez ztráty jediného setu postoupila z 1. místa do krajského finále. 

Ve čtvrtek 9. května, jsme se vydaly, společně s chlapci ze ZŠ Žerotínova, autobusem do města Bojkovic, kde se uskutečnilo krajské finále starších dívek i chlapců. Pro navození té správné atmosféry jsme si s sebou vzaly i fanoušky z řad dívek 9.B a 8.A. Krajského finále se zúčastnily velmi kvalitní družstva ze ZŠ Okružní Zlín, ZŠ Oskol Kroměříž a Základní škola Staré Město. Týmy byly vybaveny již kvalitními hráčkami, které hrají vyšší volejbalové ligy. Hned na úvod turnaje jsme poměřily síly s favoritem turnaje ze ZŠ Okružní Zlín. V prvním setu se nám vůbec nedařilo a prohrály jsme jej vysoko 8:20. Po výměně stran jsme však naskočily do hřiště s kvalitnější hrou a lepší náladou. Díky skvělému výkonu ve druhém a třetím setu jsme celý zápas otočily a vyhrály jej 2:1 na sety. V dalších zápasech jsme již neměly problém a kvalitní hrou porazily všechny soupeře. Neskutečné 1. místo v krajském finále tedy bylo naše! Bohužel však po radostném vítězství přišla i špatná zpráva, jelikož se v tomto školním roce neuskuteční republikové finále.  

Tyto neuvěřitelné a kvalitní výkony předvedly Lieblová Šárka, Kocourková Aneta, Krupíková Tereza, Holeňová Natálie, Klímová Nela, Zavičáková Klárka, Knápková Adéla z 9.B a Krejsová Alice z 8.A. 

Všem děvčatům i našim fanouškům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme mnoho dalších úspěchů ve volejbale.  

Bolfová Tereza