Dopravní soutěž – mladší žáci postupují do kraje

Jako každý rok i tento proběhlo 9. května na dopravním hřišti oblastní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů. A jako každý rok i letos počasí jízdě na kole více než přálo. 

V této soutěži čtyřčlenné týmy (vždy dva kluci a dvě holky) postupně projdou čtyři disciplíny. Jedná se o jízdu zručnosti, jízdu po dopravním hřišti podle silničních pravidel (na to dohlížejí strážníci městské policie), test silničních pravidel a praktickou zkoušku z první pomoci (to mají na starost zdravotníci z Červeného kříže). 

Soutěže se zúčastnilo šest družstev v mladší a pět družstev ve starší kategorii. Celé dopoledne proběhlo v příjemné a pohodové atmosféře. A jak dopadli naši žáci? Mladší žáci obsadili první místo a postupují do krajského kola! A starší žáci sice žádnou z vítězných pozic neobsadili, ale minimálně strávili příjemné dopoledne a získali nové znalosti a dovednosti z dopravního světa. 

Poděkování patří organizátorům (DDM Valašské Meziříčí)  a všem, co se na organizaci soutěže podíleli a také přání, ať máte všichni své cesty bez nehod. 

Jiří Vološin