Končíme rok s Šafíkovým tvořením 

Do našeho šafíkova klubu docházelo pravidelně 18 šikovných dětí. Vždy jsme byly přítomny dvě lektorky. V hodinách nechyběla motivace, vedení při práci a v závěru hodnocení či úklid pracoviště.  

Během celého roku jsme vyzkoušeli různé výtvarné techniky – malba, kresba, akvarel, rytí do voskové rezervy, nezapomněli jsme i na drobné dárky pro rodiče, vyzkoušeli jsme i netradiční tvoření drátkováním, malbu na sklo, koláže z různých materiálů. 

Vždy jsme tvořili společně. V závěru hodiny proběhlo i hodnocení a nechyběla i malá odměna. Důležité bylo povzbuzování dětí. Každé dílo bylo jedinečné a osobité. Nástěnka na hlavní chodbě v naší škole byla chloubou našeho Šafíkova tvoření.  

Tento týden proběhla i malá vernisáž pro naše umělce. Holky a kluci si vyrobili kostýmy zvířátek. Všechna umělecká díla jsme rozvěsili na chodbu a exotická zvířátka ladně prošla mezi obrázky. Každé dílo bylo úžasné a jedinečné. Malý dárek a sladkost každého potěšil. Omlouváme se touto cestou rodičům, z technických důvodů plánujeme pro Vás výstavu na začátku školního roku. 

Děkujeme malým výtvarníkům za snahu a píli i krásné výtvory. Věříme, že Šafíkovo tvoření bude pokračovat i v dalším školním roce. 

Lenka Šimčíková a Alice Géryková