Týdenní pobyt v Sidonii

Od 17. do 21. června se v rekreačním centru Pohoda v Sidonii konala škola v přírodě, které se zúčastnily třídy 2.B, 2.C a 5.C. 

Byl připraven pestrý program, který zahrnoval vše od sportovních aktivit až po kreativní a týmové hry. Děti se rozdělily do menších skupin a soutěžily ve hrách, které podporovaly spolupráci a týmového ducha. Horké počasí využily děti k osvěžení v bazénu, kde strávily mnoho času plaváním a hrátkami ve vodě, což jim přineslo nejen radost, ale i příjemné ochlazení. Páťáci navíc strávili jedno odpoledne na nedalekém koupališti.

Druháci podnikli výlet do Brumova, kde jim pan kastelán poutavě vyprávěl o historii hradu. Na náměstí si každý hodil do poštovní schránky svůj vlastnoručně napsaný dopis. Bylo též potřeba občerstvit se zmrzlinou a nakoupit nějaký suvenýr. 

Ve čtvrtek večer se děti těšily na táborák, u kterého si opékaly špekáčky a zpívaly písničky. Atmosféra byla příjemná a uvolněná. Poté následovala stezka odvahy, při které děti procházely ve tmě kolem lesa. Noční stezka byla velkým zážitkem, který prověřil jejich odvahu.

Každý den probíhalo vyhodnocování různých soutěží, včetně nejlépe uklizeného pokoje, což motivovalo děti k udržování pořádku. 

Škola v přírodě v Sidonii byla úspěšná a děti si odvezly mnoho diplomů, odměn, ale především plno krásných vzpomínek, zážitků, na které budou dlouho vzpomínat.

Katka Volková