Putování za poznáním a zábavou

Ve středu 19. 6. 2024 vyrazila naše třída 5. A do Olomouce. Cesta vlakem, který byl „narvaný k prasknutí“, byla pro děti bez místenky překvapivě docela zábavná.

Velmi příjemnou procházkou jsme se z vlakového nádraží přesunuli do Pevnosti poznání, kde jsme společně prošli všechny expozice věnované přírodě, vesmíru, dějepisu, logice. Děti se s radostí fotily v historických vojenských uniformách, luštily hlavolamy, zkoumaly mozek a oko zevnitř, prostě si užívaly spoustu zábavy a při tom získaly mnoho nových vědomostí.

Z Pevnosti poznání jsme se přesunuli do Laser arény, kde byly děti rozděleny do tří skupin a každá absolvovala dvanácti minutový souboj každý proti každému. Pevnost poznání byla skvělá, ale Laser aréna přivedla děti k naprostému nadšení.

Cestou do centra Olomouce jsme se zastavili u kostela sv Mořice a vystoupali jsme na věž, ze které je krásný rozhled nejen na historické centrum města. Následovala prohlídka olomoucké radnice s orlojem a celý program byl korunován rozchodem spojeným s nákupem suvenýrů a zmrzliny.

Celý den nás provázela tropická vedra, ale vše jsme zvládli v pohodě a děti se domů vracely spokojené.

Irena Jíchová