Žáci Šafařky si užívali s Valašskou podle pravidel

V letošní soutěži S Valašskou podle pravidel se třídám ZŠ Šafaříkova podařilo získat tři první místa. Odměnou jim byly výlety. Čtvrťáci si užili den v ostravském populárně naučném centru Velký svět techniky.  Autobus je vyzvedl v Rožnově pod Radhoštěm, kde zrovna byli na výchovně vzdělávacím pobytu. Ve Světě techniky strávili čtyři hodiny plné zábavy a poučení. Seznámili se s novými technologiemi, prozkoumali lidské tělo, prožili chvíli v říši zvířat prostřednictvím 3D filmu. A komunikovali s robotem.

Pro šesťáky byl také naplánovaný výlet, ale nakonec se s pořadatelem dohodli na finančním příspěvku na aktivitu, kterou již měli naplánovanou dříve.

Osmáci vyrazili na výlet plný zábavy i poznání. První zastávkou byla exkurze v továrně Irisa Vsetín, výrobním závodu na ručně foukané a malované vánoční ozdoby. Odtud se žáci přesunuli pěšky kolem Valovy skály až na horský hotel Vsacský Cáb. Po vydatné večeři následovala rozprava s ředitelem závodu, panem Jaromírem Tomaštíkem, o zákulisí motosportu. Zpestřením byl i malý kvíz o ceny.

Následující den zahájili s Michalem Greplem, lektorem a průkopníkem diskgolfu v Česku. Kromě samotné hry žáky uvedl i do historie tohoto relativně mladého sportu a ukázal několik diskgolfových triků. Po obědě vyrazili okolo Cábského jezírka po hřebenovce na vodní nádrž Bystřička. Zde jim pan hrázný ukázal skryté kouty přehrady, nahlédli do strojovny a prozkoumali tamní vodní elektrárnu.

Závěrem celé akce pan Tomaštík předal na rozloučenou dárkové balíčky a památeční trička.

Samotní žáci hodnotili připravenou zážitkovou odměnu za vítězství velmi pozitivně, a to nejen s ohledem na výborný program, ale i na vyváženost času k relaxaci a odpočinku.

Děkujeme panu Tomaštíkovi a jeho týmu Valašské rallye za skvělou organizaci.

Martina Bilová a Lukáš Navrátil