Vzpomínáme na školní tábor

Dne 12.08. – 16.08. 2024 proběhl školní tábor při škole ZŠ Šafaříkova, který jsme realizovali díky podpoře z projektu Šablony I OP JAK. Táboru se celkem zúčastnilo 43 dětí z prvního až pátého ročníku. Program byl velmi pestrý.

V pondělí jsme navštívili Hvězdárnu ve Valašském Meziříčí, kde děti měly doprovodný program a na závěr nechybělo i pozorování Slunce astronomickým dalekohledem. Odpoledne patřilo tvoření a poznávání okolí řeky Bečvy.

Další den jsme navštívili dopravní hřiště, kde si děti vyzkoušely krizové situace, poznávání dopravních značek a bezpečnou jízdu. Zpáteční cesta byla v duchu historie našeho města. Zastavili jsme se i u nedalekého rybníku v kasárnách, kde se děti seznámily s místní faunou a florou.

Středě patřil celodenní výlet do města Olomouc. Děti zavítaly do Pevnosti Poznání, kde pro ně byl připravený doprovodný program. Menší děti kouzlily s vodou a větší se pokoušely navrhnout město. Nechyběla i prohlídka historického centra. Po návratu se děti seznámily s ubrouskovou technikou a každý si odnášel svůj krásně vyzdobený kamínek.

Čtvrteční dopoledne jsme věnovali sportovně soutěžním aktivitám, přičemž největší úspěch sklidil plážový volejbal, házení šipek a skákání přes švihadlo. Po obědě si děti namáhaly hlavičky ve Vrtuli, kde rozluštili mnoho hlavolamů a hledaly krtka v bludišti.

Poslední den našeho táboru jsme strávili opět v přírodě, kdy děti absolvovaly venkovní prohlídku Ekocentra a znalosti poté zužitkovaly při procházce kolem rybníku v Podlesí. Nechyběl ani výtvor pro maminku.

I napříč vysokým teplotám, které nás provázely celý týden, jsme si tábor všichni užili, děti získaly spoustu nových zážitků a navázaly nová přátelství. Opět se těšíme v příštím roce.

Vedoucí: Šimčíková, Hrňová, Svobodová, Géryková