Drakiáda na ZŠ Šafaříkova

V pátek 6. září se na ZŠ Šafaříkova konala tradiční drakiáda, která každoročně zakončuje první školní týden nejmladších žáků. Letos se na Vrchovinu vydaly tři třídy prvňáčků a dvě třídy deváťáků, aby společně zažily dopoledne plné zábavy, smíchu a vzdušných radovánek.

Více jak stovka dětí se v doprovodu svých učitelů sešla ráno před školou, kde se rozdaly poslední instrukce. Každý deváťák měl na starosti dvojici prvňáčků, a tak cesta na Vrchovinu ubíhala rychle. Starší žáci se s mladšími kamarády dobře bavili, povídali si a vzájemně se poznávali. Deváťáci brali svou roli zodpovědně – jejich starostlivost a ochota pomáhat byla obdivuhodná.

Po příchodu na místo děti posvačily, aby nabraly vydanou energii a pustily se do skládání draků. I když vítr příliš nespolupracoval, díky šikovnosti a vytrvalosti všech účastníků se nakonec všichni draci do vzduchu dostali a zaplavili oblohu pestrými barvami. Smích, radost a nadšení se neslo celým okolím.

Po společném létání se všichni vyfotili na památku a s dobrou náladou se vydali zpět do školy. Při obědě deváťáci opět pomáhali prvňáčkům, stejně jako celý týden – a to nejen s odnosem jídla, ale i s radami a povzbuzením.

Drakiáda byla úžasným startem do nového školního roku a přinesla nejen mnoho zábavy, ale i příležitost k posílení přátelství mezi žáky nejmladších a nejstarších tříd. Už se těšíme na další společné akce!

Mgr. Helena Sochorová