Opět po roce jsme se představili na Turnaji přátelství v minifotbalu

Konec září je již tradičně spojen s návštěvou naší partnerské školy ze Slovenska- ZŠ Klačno z Ružomberoku. Hlavním cílem našeho setkání je udržování vzájemných vztahů mezi našimi školami a rovněž změřit síly na fotbalovém turnaji, který pořádá naše škola s název TURNAJ PŘÁTELSTVÍ.
Za krásného slunečného počasí se na umělé trávě stadionu ve Valašském Meziříčí utkalo šest týmů – ZŠ Křižná, ZŠ Žerotínova, ZŠ Vyhlídka, ZŠ Šafaříkova, ZŠ Salvator a ZŠ Klačno o putovní pohár. Hrálo se ve dvou tříčlenných skupinách a první dvě družstva z každé skupiny postoupila do semifinále. V přestávce před závěrečnými zápasy o umístění proběhla dovednostní soutěž vedoucích jednotlivých týmů. Šlo o kop na cíl. Jediný, kdo zasáhl otvor v bráně, byl Mgr. Denis Zimmer ze ZŠ Křižná a vysloužil si tak nejen uznání ostatních učitelů, ale také věcnou cenu. V prvním semifinále se utkaly týmy ZŠ Klačno a ZŠ Žerotínova. Utkání skončilo jednoznačným vítězstvím slovenské školy v poměru 9:2. Druhé semifinále mezi ZŠ Vyhlídka a ZŠ Křižná skončilo vítězstvím první jmenované školy v poměru 2:0. Utkání o umístnění o páté místo v turnaji musely rozhodnout až penalty. V této dovednostní disciplíně byla šťastnější ZŠ Šafaříkova, které porazila ZŠ Salvator 2:1. Bronzové medaile si zasloužila ZŠ Křižná, která v boji o třetí místo porazila ZŠ Žerotínova. Celkovým vítězem turnaje a obhájcem z minulého roku se stala suverénní ZŠ Klačno.

Následovalo slavnostní vyhlášení s předáváním účastnických diplomů všem týmům. Ocenění získali také rozhodčí, kteří celý turnaj řídili. Pozornost byla také připravena pro vedoucí jednotlivých týmů. Pro tři nejlepší týmy byly přichystány medaile a věcné ceny a pro vítěze také putovní pohár Turnaje přátelství. Vyhlášena byla i dvě individuální ocenění. Nejlepším brankářem turnaje byl zvolen Nikolas Džobák ze ZŠ Křižná a nejlepším hráčem byl vyhlášen Patrik Kurinský ze ZŠ Klačno.

Na závěr musíme poděkovat všem zúčastněným týmům za kvalitní výkony, fair-play hru, rozhodčím za pískání zápasů a v neposlední řadě také fotbalovému klubu TJ Valašské Meziříčí, který nám zapůjčil hřiště s umělým povrchem, který zdobí místní stadion. 

Věřím, že se všem účastníkům tato akce líbila a že se za rok opět všichni setkáme při dalším ročníku Turnaje přátelství.


Konečné pořadí turnaje: 

  1. ZŠ Klačno 
  2. ZŠ Vyhlídka 
  3. ZŠ Křižná 
  4. ZŠ Žerotínova 
  5. ZŠ Šafaříkova 
  6. ZŠ Salvator 

Ondřej Fojtík